Plantaža

Netaknuta priroda u srcu hrvatske

Naša plantaža

Vjerujemo u to kako su za čudesnu biljku kao što je aronija potrebni najbolji uvjeti za rast. Kod nas, aronija raste na plantaži površine gotovo 2 hektara, u strogim ekološkim uvjetima, što dokazuje i certifikat ekološke proizvodnje. Plantaža se nalazi u srcu Hrvatske, u
Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Netaknuta priroda, više od 200 sunčanih sati godišnje, čista voda sa samoga izvora i redovna
briga omogućavaju aroniji najbolje uvjete za rast i razvoj.

Ekološki uzgoj

Ekološka proizvodnja je način proizvodnje hrane koji poštuje zakone prirode.
To podrazumijeva proizvodnju hrane iz zdrave i cjelovite zajednice zemlje, biljaka i životinja.

Kako bi se potvrdila usklađenost sa standardima ekološke proizvodnje (što je osnova za dobivanje certifikata), svake godine izvršava se kontrola uvjeta u kojima aronija raste.

IDEA ACTIVA posjeduje certifikat kojim se potvrđuje usklađenost sa strogim uvjetima ekološke proizvodnje.

Ekološka proizvodnja zabranjuje korištenje umjetnih gnojiva i dodataka rastu.

Od samog početka uzgoja vjerujemo u ekološki uzgoj bez dodataka i umjetnih gnojiva. Iako dodaci rastu ubrzavaju rast i razvoj i time potencijalno povećavaju količinu plodova, mi ih ne koristmo.

Naš je cilj proizvesti kvalitetan proizvod od aronije uzgojene u najboljim uvjetima i po strogim ekološkim standardima. Smatramo kako je sve što je potrebno za kvalitetan razvoj biljke kao što je aronija  sunce, čista izvorska voda i mnogo ljubavi. Bez umjetnih gnojiva. Bez umjetnih dodataka.

 

Bez umjetnih gnojiva i dodataka...

Translate »